4 Mayıs 2009 Pazartesi

Google Tarih’mi oluyor

Google Tarih’mi oluyor
Harvard Üniversitesi, dünyanın en büyük arama motoru Google’ı tahtından indirecek yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını açıkladıHarvard uzmanları bu konuda ne kadar iddialı olduklarını da, “Google bu yeni icadımızla birlikte Commodore 64 gibi kalacak” sözleriyle dile getirdi. (Commodore 64, şu anki bilgisayarların ilkel versiyonu olarak kabul ediliyor) Mayıs sonunda kullanılmaya başlanılacak Wolfram Alpha adlı bir program ve internet arama motoru sayesinde artık tıpkı Uzay Yolu’ndaki bilgisayar gibi arama motorunasoru sorabileceğiz. Wolfram Alpha’da ise, kutuya sadece “Everest Dağı’nın yüksekliği nedir” sorusu yazılacak ve cevap çıkacak.. Ayrıca, program sesi de tanıyabiliyor. Yani soru yazılarak değil de sesle de sorulabilecek. Programın özelliği bununla da kalmayacak. Şöyle soruları da yanıtlayabilecek:

- Everest’in boyunu Golden Gate Köprüsü ile karşılaştır.

- Hangisi daha yüksek.

- JFK öldürüldüğünde, Londra’da hava nasıldı?

Ücretsiz kullanılacak olan Wolfram, Harvard’lı fizikçi Steven Wolfram tarafından geliştirildi.

Darbe Günlükleri

Darbe Günlükleri

Özden Örnek'e ait olduğu bilirkişi raporuyla kesinleşen darbe günlükleri, TSK'da yaşanan görüş ayrılıkları ve çekişmelere dair çok önemli ayrıntılarla dolu.

Günlüklerde Aytaç Yalman'ın Şener Eruygur'a yönelik sözleri dikkat çeken başlıklar arasında... Günlükte geçen ifadelere göre, Aytaç Yalman, Eruygur'un Yaşar Büyükanıt'ın Genel Kurmay Başkanı olmaması için her türlü oyunu oynadığını söylüyor.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'e ait tescilli darbe günlükleri Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutuyor..

Fransa’da Gardiyanlar Eylemde

Fransa’da Gardiyanlar Eylemde

Fransa'da gardiyanlar çalışma koşullarını protesto etmek için ülke genelindeki cezaevlerinde ''kademeli olarak işi engelleme eylemi'' başlattı.

Gardiyanların eylemi yüzünden ülke genelinde mahkemeye gidecek tutukluların duruşmalarında önemli gecikmeler oldu.
Gardiyanlar, çalışma koşullarının yanı sıra cezaevlerinin haddinden fazla dolu olmasını protesto ediyor.
Fransız cezaevlerinde kapasiteden fazla mahkum bulunması, Avrupa Konseyi'nin de sert eleştirilerine hedef oluyor.
Fransa'daki üç gardiyan sendikasının yaptığı ortak eylem çağrısına, 120 cezaevinde çalışan gardiyanlar destek veriyor. Fransa'da toplam 196 cezaevi bulunuyor

Aytaç DURAK TBB görevinden alındı

Aytaç DURAK TBB görevinden alındı

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın imzasıyla TBB'deki görevinden alındı. Durak, yaptığı açıklamada alınan kararı "hükümetin baskısı" olarak değerlendirdi. TBB görevinden kanunsuz bir şekilde alındığını ileri süren Durak, 5 yıl mensubu olduğu AK Parti'den ayrılıp, Milliyetçi Hareket Partisi saflarına katıldıktan 3 gün sonra, İçişleri Bakanlığı'nın kendisiyle ilgili soruşturma başlattığını belirtti. Aytaç Durak, şunları söylerdi:

"5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu'nun 10. Maddesi'nde 'Birlik meclisinin mahalli idare genel seçim sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulu'nca ilanından itibaren 30 gün içinde birlik merkezinin bulunduğu mahallin mülki idare amiri tarafından toplantıya davet edilerek birlik başkanı ile iki yıllık görev yapmak üzere başkanlık divanının seçilmesi" hükmü bulunmaktadır. Yüksek Seçim Kurulu 29 Mart 2009 seçim sonuçlarını henüz ilan etmemiştir. Bu nedenle 30 günlük süre de başlamamıştır. Temayüller gereği; seçimle gelen, seçimle gider. Yürütmenin durdurulması için Ankara 2. İdare Mahkemesi'ne başvurduk. Mücadelemizi hukuk zemininde sürdüreceğiz."

Büyükanıt’ın İstihbarat açıklaması

Büyükanıt’ın İstihbarat açıklaması

Büyükanıt: "Devlette kurumlar arasında güvensizlik varsa, şüpheler varsa o devlet sorunludur. Ben asker olarak emniyetin istihbaratına güvenmiyorsam, çünkü bana istihbarat getirecek kurum benim hakkımda istihbarat topluyor. Bunlar gerçek vakalar. Adalet Bakanlığı İçişleri Bakanlığı’na, MİT Emniyet’e, Emniyet MİT’e güvenmiyor. O zaman bu devlette hastalık var." Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, MİT-Emniyet, Emniyet-Asker gibi kurumlar arasında güvensizlikten dolayı devletin hasta olduğunu söyleyerek, "Bana istihbarat getirecek kurum benim hakkımdaistihbarat topluyor" dedi. Orgeneral Büyükanıt, Beykent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (BÜSAM) tarafından düzenlenen Siyaset ve Devlet Yönetimi Sertifika Programı’nda "Politikacı ve Ordu" konulu ders verdi. Emekli Orgeneral Büyükanıt politikaya meraklılara şunları anlattı: Cumhurbaşkanı uyumdan sorumlu
Devlette kurumlar arasında güvensizlik varsa, şüpheler varsa o devlet sorunludur. Ben asker olarak emniyetin istihbaratına güvenmiyorsam, çünkü bana istihbarat getirecek kurum benim hakkımda istihbarat topluyor. Bunlar gerçek vakalar. Adalet Bakanlığı İçişleri Bakanlığı’na, MİT Emniyet’e, Emniyet MİT’e güvenmiyor. O zaman bu devlette hastalık var. Bu kurumların uyumlu çalışmasından anayasa gereği başbakan değil cumhurbaşkanı sorumlu.
Bakana palto tutan komutanlar
Askerliğin içine politikayı sokmak istiyorsanız, orduyu Milli Savunma Bakanlığı’na bağlayın. Bu, Demokrat Parti döneminde yaşanmıştır. Biz, Savunma Bakanı’nın paltosunu tutan komutanlar da gördük. Genelkurmay Başkanlığı, anayasa gereği başbakanlığa bağlı. Savunma Bakanı’na bağlı olmasıyla Başbakan arasında şekil açısından fark yok. Başbakan da sivil.
İki payda da sözde değil özde birleşim
Politikacılar, siyasetçiler değişir ama askerin iki mülahazası (düşüncesi) değişmez. Birincisi anayasada ifadesini bulan Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti olma gerçeğidir. İkincisiyse Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal ve üniter yapısının korunmasıdır. Bu iki payda da asker ve politikacı birleştiğinde sorun olmaz. Ama sözde değil özde. Hizmetteyken yaptığım konuşmaların yüzde 99’u bu iki temel prensibe dayanıyor. Bunların korunması bize yasayla verilmiştir. Bu siyaset değil. Günlük siyaset, askerin işi değil. Siyaset, Silahlı Kuvvetler’e girdiği zaman, ister yakın ister uzak tarihimize bakın, hep felaketle sonuçlanmıştır. Asker, bu tip politikanın içine kesinlikle girmemeli. Girdiğiniz zaman o ülkeden hayır gelmez.

Osman PAKSÜT için inceleme başlatılıyor

Osman PAKSÜT için inceleme başlatılıyor

Eşi Ferda Paksüt hakkında ‘silahlı terör örgütüne bilerek -isteyerek yardım etme’ suçlamasıyla 15 yıl ağır hapis cezası istemiyle dava açılan Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanvekili Osman Paksüt’e yönelik tepkiler artıyor. Ferda Paksüt’ün teknik takibi sırasında konuşmaları kayda geçen Osman Paksüt hakkında AYM tarafından inceleme başlatıldı. İnceleme sonucu Paksüt suçlu bulunursa meslekten atılacak. Paksüt ve eşinin telefon konuşmalarında iftira attığı AYM üyeleri de Paksütler’e şahsi dava açmaya hazırlanıyor.

Memurlara önemli haber

Memurlara önemli haber
Yeni düzenlemede, uzman kamu personelinin farklı
kuruluşlarda görevlendirmelerine olanak tanıyan esnek çalışma modelinin de
uygulamaya konulması planlanıyor. Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığının 2009 Yılı Performans Programı,
çalışmaları bir süredir devam eden yeni Personel Rejiminin ana hatlarını ortaya
koydu. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, yeni sistemde kurum içi, kurumlar
arası ve bölgeler arası personel dağılımıyeniden düzenlenerek, vatandaşa
doğrudan hizmet verilen noktalardaki personel açığı giderilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarının istihdam profillerinin tam olarak analiz
edilmesinin, kamu personelinin merkez, bölge, il, ilçe, yurt dışı şeklindeki
idari bölümler ve hizmet birimleri bazında dağılımının tespit edilmesinin büyük
önem taşıdığına dikkat çeken programa göre, kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve
pozisyon bilgilerinin merkez, bölge, il, ilçe, yurtdışı hizmet birimleri
itibariyle tespit çalışması yapılacak. Bu şekilde istihdam fazlası veya yeterli
personeli bulunmayan hizmet birimleri tespit edilerek, dağılımdaki dengesizliğin
giderilmesine yönelik öneriler hazırlanacak ve kurumlarla müşterek çalışmalar
yapılacak.

Programda, kamu yönetiminin önemli sorunlarından birisinin personel
rejimi vasıtasıyla tüm kurum ve kuruluşlar arasında uyum ve dengeyi sağlamak
olduğu belirtilerek, "Modern personel yönetimi anlayışı içerisinde personel
rejimini gözden geçirmek ve kamunun her kesimini içine alacak şekilde yeniden
biçimlendirmek gerekliliği ortadadır" denildi.

Anayasa değişikliğine Haşim Kılıç Engeli

Anayasa değişikliğine Haşim Kılıç Engeli

Anayasa’da yapılacak değişiklik ile Anayasa Mahkemesinin üye sayısı 21’e yükseltilirken, üyelerin görev süresinin de, 9 ya da 12 yıl ile sınırlandırılması düşünülüyor. Ancak bu değişiklik, Başkan Haşim Kılıç ile iki üyeyi de vuracak.

Bir geçici maddeyle değişikliğin mevcut üyeleri kapsamaması düşünülürken, bu durum ise 11 üyenin tümünün, 65 yaşına kadar görevde kalma sonucunu doğuracak. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Burhan Kuzu, ‘’ Dünyanın birçok ülkesinde, bizdeki gibi 25 yıl süreyle, Anayasa Mahkemesi üyeliği yapan yok’’ dedi. Ancak AKP’nin yapmayı düşündüğü değişiklikler için 367 oya ihtiyacı bulunuyor. 330-367 arasında benimsenen değişiklik referanduma gidiyor. AKP’nin ise 337 oyu bulunuyor.

KILIÇ VE İKİ ÜYE ETKİLENİYOR
Yapılacak değişiklikte, Anayasa Mahkemesi üye sayısı 11’den 21’e çıkarılırken, 7 üyenin de TBMM tarafından seçilmesi öngörülüyor. Üyelerin görev süreleri de sınırlandırılacak. Ancak, geçici madde konulmaz ve bugünkü üyeler muaf tutulmaz ise, Başkan Haşim Kılıç ve iki üyenin görevi de sona erecek. Kılıç 19, Sacit Adalı 16 ve Fulya Kantarcıoğlu da 14 yıldır, Anayasa Mahkemesi üyeliği görevinde bulunuyor.

Mevcut Anayasa’ya göre ise, Kılıç’ın görev süresi 2015, Adalı’nın 2010 ve Kantarcıoğlu’nun görev süresi de 2013’de doluyor. Anayasa’nın 147’inci maddesi, en erken 40 yaşında bu göreve seçilebilen mahkeme üyelerinin, 65 yaşına kadar görevlerini sürdürmelerini öngörüyor. Mahkemenin diğer 8 üyesi ise, 2000-2007 yılları arasında bu göreve seçildiler.

İnternette indirim MÜJDESİ

Hazır kartlarda bu kapsamdaki ÖİV indirimi için ise kartın sadece internet erişim hizmeti amacıyla kullanılabilir olması gerekecek. Maliye Bakanlığının Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Tebliğde, 18 Şubat 2009 tarihli yasal düzenlemeyle, internet servis sağlayıcılığı hizmetine ilişkin Özel İletişim Vergisi (ÖİV) uygulamasında değişikliğe gidildiği anımsatıldı ve bu çerçevede kablolu, kablosuz ve mobil internet servis sağlayıcılığı hizmetlerinde ÖİV uygulamasına açıklık getirildi. 1 Mart 2009'da yürürlüğe giren değişikliğe göre, ÖİV mükelleflerinin kablolu, kablosuz ve mobil internet servis sağlayıcılığı hizmetlerine ilişkin Özel İletişim Vergisi oranının yüzde 5 olarak yeniden belirlendiği kaydedildi. nternet servis sağlayıcılığı hizmeti sağlamak üzere yetkilendirilen işletmecilere verilen internet erişim hizmetinin de bu kapsamda bulunduğu ve yüzde 5 oranında ÖİV'ye tabi olduğu belirtildi.

Evren Eren - Ben Öleyim Oğul 2009 Yeni çıkacak Albümünden Tek Parça


Zirve100 Sayac

blogger templates | Make Money Online