16 Ağustos 2009 Pazar

MANGANEZ SEKS GÜCÜNÜ ARTTIRIYOR

Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın, manganez madeninin çevresinde dolaşanların "seks gücünün artacağı" yönündeki görüşünün yanlış olduğu ortaya çıktı
DEPREM konusundaki çalışmalarıyla tanınan jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın, Muğla'nın Marmaris İlçesi İçmeler Beldesi'nde 65 yıl sonra işletilmek istenilen manganez madeninin çevresinde dolaşanların "seks gücünün artacağı" yönündeki görüşünün yanlış olduğu ortaya çıktı. İçmeler'deki maden sahasını gezen ve radyasyon ile eloktromanyetik ölçüm yapan Akdeniz Çevre Platformu (AKÇEP) üyeleri, manganezin, cinsellik dahil insan sağlığını etkileyecek salgılar üretmediğini tespit ettiklerini bildirdi.
17'nci olağan toplantılarını 9-11 Kasım tarihleri arasında Marmaris'te yapan 50 kadar AKÇEP üyesi, bugün İçmeler'deki Julian Forest Otel'in karşısında ve sadece 50 metre uzağındaki Milli Park alanı içinde yer alan, 1938- 1942 yıları arasında İtalyanlar tarafından işletilerek manganez çıkartılan, iki girişimci tarafından tekrar faaliyete geçirilmek istenen maden ocağını gezdi. AKÇEP üyeleri, gezip incelemelerde bulundukları alanda gayger ve eloktronmanyatik ölçüm cihazlarıyla, bölgede radyosyon ya da insan sağlığını etkileyecek herhangi bir salgının olup olmadığını kontrol etti. Ölçüm sonuçlarını Bodrum Doğa Sporları Kulübü (BODOSK) üyesi de olan anestezi uzmanı cerrrah Dr. Hayati Şener açıkladı. Dr. Hayati Şener, gerek maden ocağının gerek manganez parçalarının insan sağlığını olumlu ya da olumsuz yönde etkileyecek salgılar üretmediğini belirlediklerini söyledi. Dr. Şener, "Ne maden ocağı ne de manganez parçaları radyasyon ve eloktromanyetik dalgalar üretmiyor. Dolayısıyla sayın Profesör Dr. Ahmet Ercan'ın buraya gelenlerin kendilerini çok iyi hissedecekleri, cinsel güçlerinin artacağı yönündeki açıklamaları bir bilimsellik taşımıyor. Biz, burada insan sağlığını iyi ya da kötü yönde etkileyecek bir bulguya rastlayamadık'' dedi.
Orman Mühendisleri Odası eski Başkanı Salih Sönmezışık da bir basın açıklaması yaparak İçmeler'deki milli parklar sınırı içinde kalan maden ocağının yeniden faaliyete geçmesinin çevreye zarar vereceğini vurguladı. Yetkilileri, madenin tekrar faaliyete geçmesine izin vermemeye, milli parklar içinde dahi maden işletmeciliğine olanak tanıyan Madencilik Yasası'nı değiştirmeye çağırdı.
İnceleme ve açıklamalarıa rağmen AKÇEP üyelerinin bölgeden ayrılırken cep ve çantalarına manganez parçaları doldurmaları dikkat çekti.
Prof. Dr. Ahmet Ercan, geçen ekim ayı başında yaptığı açıklamada "Düyanın hiçbir yerinde turizm ve milli park alanı içinde maden işletmesine izin verilmez. Ancak, maalesef bizim maden yasamız, buna müsait. Madencilik sessiz sedasız yapılacak bir iş değil. Patlamalar ve toz içinde gerçekleştirilir. Bunun turizme ve çevreye zarar vereceği kesindir. Ancak manganezin sağlık açısından da faydaları var. En büyük özelliği de seks gücünü arttırmasıdır. Her taşın insanlara sağlık açısından faydası vardır. Bu maden ocağının çevresinde dolaşanların, kötü duyguları iyiye dönüşür, sevme, sevilme dolayısıyla da seks gücü artar'' demişti.
Ercan'ın açıklamalarından sonra bölgeye olan ilgi artmış, aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu insanlar madene gelerek manganez parçası toplamıştı.

0 Comments:


Zirve100 Sayac

blogger templates | Make Money Online